Translate

01 Ekim 2012

Granola Bar

İçinde barındırdığı yemişlerle sağlıklı ve vücudunuzun günlük ihtiyacı olan protein, lif, magnezyum, demir ve vitaminini... karşılayan bir tarif:

Malzemeler:

- 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
- Yarım su bardağı kabak çekirdeği
- Çeyrek su bardağı çekilmiş keten tohumu
- Çeyrek su bardağı susam
- 1 su bardağı badem veya fındık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- Çeyrek su bardağı bal
- Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
- Çeyrek su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı kuru meyve


Fırını 160 dereceye ısıtın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Yulafı, hindistan cevizi, badem/fındık ve çekirdeklerle karıştırın. Tepsiye serip 15 dakika kızartın. Bu arada ufak bir tencerede bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya ve tarçını ateşe koyup, şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Bu işlemi yulaflar fırındayken yapmaya dikkat edin.
Yulaf karışımı kızarınca, geniş bir kaseye alın ve üzerine incecik rendelediğiniz kuru meyveler ve ballı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt döşenmiş bir borcama dökün ve tahta bir kaşıkla  bastırarak, yüzeyini iyice düzleştirin. Bu karışımı fırında 30 dakika daha pişirin.  Çıkardıktan sonra soğuması için bırakın.
Soğuduktan sonra, yağlı kağıtla birlikte kesme tahtasına alın. Keskin geniş bir bıçakla, istediğiniz gibi dilimleyin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder