Malzemeler:
- 2,5
Bardak Şeker
- Bir
paket tuzsuz Etimek
- Hazır
muhallebi (sakızlı da olabilir) yahut hazır keşkül
İsteğe Bağlı:
- Bir
paket krem şanti + Bir bardak soğuk süt
2,5 bardak
şekeri tencerede yakarak karamelleşene kadar kaşıkla karıştırın. Üzerine 2,5
bardak soğuk su döküp karamelleşen şekeri eritin. Topaklar açılana kadar
kaynatın.
Bir paket Etimeği borcama yerleştirin ve üzerine yapmış olduğunuz karamel rengi şerbetinizi dökün. Yapmış olduğunuz şerbet tamamiyle bitene kadar, Etimeklerin üzerine tekrar tekrar dökün.
Bir paket Etimeği borcama yerleştirin ve üzerine yapmış olduğunuz karamel rengi şerbetinizi dökün. Yapmış olduğunuz şerbet tamamiyle bitene kadar, Etimeklerin üzerine tekrar tekrar dökün.
Muhallebi
yahut keşkülden istediğinizi ayrı bir kapta hazırlayıp sıcakken Etimeklerin
üzerine dökün.
En üste krem
şantinizi bir bardak soğuk sütle çırparak hazırlayın.
Üzerini
istediğiniz gibi Antep fıstığı ile yahut bademlerle süsleyebilirsiniz.
Not:
Yapacağınız peksimetin kalorisi yüksek olsun istemiyorsanız krem şantisiz
yapmanızı öneririm. Krem Şanti olmadan da çok lezzetli ve hafif bir tatlı.
AFİYET ŞEKER
OLSUN...