Translate

23 Eylül 2012

Peksimet Tatlısı


Malzemeler:
  • 2,5 Bardak Şeker
  • Bir paket tuzsuz Etimek
  • Hazır muhallebi (sakızlı da olabilir) yahut hazır keşkül

İsteğe Bağlı:

  • Bir paket krem şanti + Bir bardak soğuk süt

2,5 bardak şekeri tencerede yakarak karamelleşene kadar kaşıkla karıştırın. Üzerine 2,5 bardak soğuk su döküp karamelleşen şekeri eritin. Topaklar açılana kadar kaynatın.
Bir paket Etimeği borcama yerleştirin ve üzerine yapmış olduğunuz karamel rengi şerbetinizi dökün. Yapmış olduğunuz şerbet tamamiyle bitene kadar, Etimeklerin üzerine tekrar tekrar dökün.

Muhallebi yahut keşkülden istediğinizi ayrı bir kapta hazırlayıp sıcakken Etimeklerin üzerine dökün.

En üste krem şantinizi bir bardak soğuk sütle çırparak hazırlayın.

Üzerini istediğiniz gibi Antep fıstığı ile yahut bademlerle süsleyebilirsiniz.

Not: Yapacağınız peksimetin kalorisi yüksek olsun istemiyorsanız krem şantisiz yapmanızı öneririm. Krem Şanti olmadan da çok lezzetli ve hafif bir tatlı.

AFİYET ŞEKER OLSUN...