Translate

24 Eylül 2012

Krep Süzet




Krep Malzemesi:
  • 4 yumurta 
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 ml. süt
  • 3-4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • Yarım kahve kaşığı tuz
İç Malzemesi:
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • Birer tutam karabiber ve tuz
Beşamel Sos:
  • 1,5 fincan un
  • 1/4 paket margarin
  • 1/2 litre süt
Süsleme:
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2-3 sap maydanoz (İsteğe bağlı olarak)

Malzemelerin hepsi aynı kapta karıştırılır. İyice karıştırdıktan ve topaklanma giderildikten sonra bir kepçe içinden alınarak yağsız tavada pişirilir. (Yukarıda verilen malzemelerden 9 adet krep çıkacak)
Diğer tarafta çiğ olarak kıyma, soğan, karabiber ve tuz ile bir iç hazırlanır. Hazırladığınız krepleri bir kat iç malzemesi, bir kat krep koyarak bitene kadar bu şekilde üst üste konulur ve en üst kıymasız bırakılır.
Beşamel sos için, 1,5 fincan un yağ ile kavrulur yarım litre süt ile pişirilir.
En son olara üzerlerine beşamel sos ve kaşar rendesi serperek fırına verilir. Fırından çıkardıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerlerine taze maydanoz serpiştirilir.
Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...